Musten – ett måste

Nu när mörkret sakta lägger sig så lyser vi upp lite extra. Det är dags för julmust, Hammars stolthet.

Här har bryggts julmust sedan tidigt 30-tal. Vi tillverkar vår julmust enligt hemligt recept som förts vidare i generationer. En nypa extra av några alldeles speciella tillsatser till familjen Roberts originalrecept.

Upphälld – gärna i ett vinglas där aromerna får fritt spelrum – karaktäriseras Hammars julmust av en rejäl skumkrona och en härligt mörkbrun färg som för tanken till porter. Vackert och juligt med doft av ingefära, kanel och pomerans.

Smaken då? En maltig kropp, tydligt inslag av bränd karamell och julkryddor.  En bra balans mellan syra och sötma, med en aning humlebeska som ger julmusten dess distinkta karaktär.

I år har vi uppdaterat våra etiketter något, för att ni lättare ska känna igen julmusten från Hammar. Den älskade tomten är givetvis kvar, men vår egen logotyp syns nu mer tydligt. Från och med den här säsongen kan ni även avnjuta vår julmust i en 50 centiliters PET-flaska.

Det gäller självklart också Julmust Light.

Vi njuter den till all julens mat, eller bara som den är. Ett lika givet ackompanjemang till julen som bjällror, granar och paket.

God jul, och låt er väl smaka!

PS: Här kan ni hur det ser ut i fabriken när vi tappar Julmust Light.

Vi säger som engelsmännen - cheers!

Hammars Bryggeri har sedan länge producerat en utsökt god grape tonic. Vi är glada att kunna meddela att vår tonicfamilj fått ett nytt syskon.

Gott nytt år!

Så går ännu ett spännande år mot sitt slut. Vi hoppas att det varit lika roligt och utvecklande för dig som för oss. Gott nytt år från oss på Hammars Bryggeri!

God jul önskar Hammars Bryggeri

Vi hoppas att din julafton ska präglas av gemenskap, festlighet och god stämning hur du än väljer att fira den. Här nere i Hammar tar vi ett par dagars välförtjänt ledighet, men är på plats igen redan i mellandagarna för att förse våra butiker med Champis och andra mousserande drycker till din nyårssupé.
Visa fler