NYA MINDRE FLASKOR - BEKVÄMA ATT TA MED

PET-flaskor 50 cl

Vi har precis lanserat fram våra mest populära smaker i en bekväm 50cl PET-flaska. Perfekt att dela på, eller att ta med sig på resan. 

Ananas

Ananas

Kungen av frukter! Smakar Hawaii hela vägen hem till mörka Sverige!

Enbär

Enbär

En av våra mest klassiska drycker och en storfavorit i trakterna kring bryggeriet.

Hallon

Hallon

Vi utmanar vem som helst att hitta en läsk som smakar mer svensk sommar än vår härliga Hallonsoda!

Krusbär

Krusbär

Hammars mest populära läskedryck. Helt unik.

London Grape Tonic

London Grape Tonic

Ytterligare en lokal favorit sedan länge. Vi har valt att behålla den klassiska stilen på denna svenska klassiker.

Mineralvatten Naturell

Mineralvatten Naturell

Mineralvatten med perfekt balans - gjord från vår vattentäkt som är klassat som en av de bästa i Sverige.

Mineralvatten Citron/Lime

Mineralvatten Citron/Lime

Mineralvatten med perfekt balans smaksatt med citrus - gjord från vår vattentäkt som är klassat som en av de bästa i Sverige.

Vichy Vatten

Vichy Vatten

En riktig kurortsklassiker som nog alltid kommer att finnas med. Något högre salthalt än vårt vanliga mineralvatten.

Ananas Light
Sockerfri

Ananas Light

Lightversionen av vår tropiska favorit. För den som inte kan eller vill dricka läsk med socker.

Hallon Light
Sockerfri

Hallon Light

Lightversionen av vår storsäljande sommarfavorit. För den som inte kan eller vill dricka läsk med socker.

Krusbär Light
Sockerfri

Krusbär Light

Lightversionen av vår storsäljande Krusbär. För den som inte kan eller vill dricka läsk med socker.

PET-flaskor 1 L

Nyhet

Vattenmelon

En härligt sommarsmak och en nyhet sommaren 2019 som är här för att stanna. Många kunder fick snabbt denna som en riktig favorit när den dök upp i hyllan. Görs på svenskt socker i små batcher. Passar till en fräsch sommarsallad. Eller som en bas i en somrig drink. Utseende: Ljust rosa. Doft: Som att stoppa näsan i en färsk vattenmelon. Smak: En fräsch smak av färsk vattenmelon. Något torrare.

Ny design

Ananas

Tropiska stränder, galna marknader i fjärran land. Hula-hula och hetta. Ett svalkande glas ananas på det? Funkar lika bra som stämningshöjare här hemma också såklart! Passar till häftig spontandans till exotiska rytmer. Nötter och snacks. Och färsk frukt. Eller som bas i en en riktigt fräsch drink! Utseende: Intensivt solgul. Doft: Tydlig doft av mogen ananas. Smak: Sol på flaska. En intensiv smak av mogen ananas.

Ny design

Apelsin

En riktigt god apelsinläsk med anor från 40-talet. Gjord på vår egenkokade sockerlag och blandad i små batcher. Det tycker vi märks på smaken. Passar med häftig spontandans till exotiska rytmer. Till nötter och snacks och färsk frukt. Eller som bas i en en riktigt fräsch drink! Utseende: Orangegul och härligt bubblande. Doft: En härlig doft av mogna apelsiner. Smak: Frisk apelsinsmak.

Champis

Den klassiska läskedrycken från Örebro grundad av Robert Roberts år 1910, bara sex år efter Hammars Bryggeri slog upp portarna för första gången. Smaksatt med ingredienser från både äpple och druva, vilket får smaken att påminna om champagne. Den givna alkoholfria festdrycken. I vår tappning gjord på svenskt socker och kokad för hand i små batcher. Det blir inte mer småskaligt och genuint än så här! Utseende: Crémefärgad klar dryck med tydliga bubblor. Doft: Doft av druvor och äpplen med inslag av lite citrus. Smak: Smak av vindruvor och fräscht äpple. Något torrare än vanlig läsk. Nästan lite vinös, stor i smaken.

Sockerfri

Champis Light

Hammars traditionella Champis fast i en sockerfri version. Vi utmanar dig att känna skillnaden! Detta är alltså den klassiska läskedrycken från Örebro grundad av Robert Roberts år 1910, bara sex år efter Hammars Bryggeri slog upp portarna för första gången. Smaksatt med ingredienser från både äpple och druva, vilket får smaken att påminna om champagne.

Ny design

Enbär

En klassisk kolsyrad enbärsdricka som vi har bryggt väldigt länge. En god måltidsdryck som passar perfekt till husmanskost. Här bryggd på handkokad sockerlag av svenskt socker och kristallklart vatten. Allt enligt gammal dryckeshantverkstradition. Passar till husmanskost, kallskuret, kryddiga grytor. Höstrusk med öppen brasa. Utseende: Mörk med tydligt cappuccinofärgat skum. Doft: Enbär och malt. Smak: Fyllig, lite kryddig smak av enbär.

Ny design

Fruktsoda

Fruktsoda är en av "de stora smakerna" på läskedrycksmarknaden, även om den går under andra namn från de stora tillverkarna. Vår Fruktsoda har tillverkas enligt samma recept i snart 50 år. På svenskt betsocker som vi kokar själva. Passar till tårtkalaset, som grund i en fruktbål eller bara med en skiva citron till en räksmörgås. Utseende: Klar ljusblå nyans, bubblig och fräsch! Doft: Syrlig doft av citron och lime. Smak: Klassisk svensk läskedryck smaksatt med citron och lime.

Ny design

Hallonsoda

Vår klassiska Hallonsoda är en storsäljare som vi är mycket stolta över. Baserad på hallonjuice och frisk dos av citrus och på svenskt betsocker som vi kokar själva, vilket ger en explosion av smak. Passar till allt. Tycker vi. :-) Utseende: Klart röd och bubblig. Doft: Som att stå mitt i ett soldränkt hallonbuskage en sommareftermiddag. Smak: En stor smak av solmogna hallon. Lång eftersmak.

Sockerfri

Hallon Light

Vår klassiska storsäljare Hallonsoda här i en version helt utan socker. En underbar hallondryck som smakar otroligt gott - känner du ens att den saknar kalorier? Passar med allt. Tycker vi. :-) Utseende: Klart röd och bubblig. Doft: Som att stå mitt i ett soldränkt hallonbuskage en sommareftermiddag. Smak: En stor smak av solmogna hallon. Lång eftersmak.

Ny design

Krusbär

Vår fina krusbärsläsk är en av våra absolut mest populära smaker. En frisk krusbärssmak som för tankarna tillbaka till barndomen. Passar till en mysig sommarpicnic, till barnkalaset eller som en rolig fördrink med en skiva kiwi eller några frysta krusbär från sommarens skörd. Utseende: Klart ljusgrön, bubblig och fräsch! Doft: Pigg och fräsch med tydligt inslag av färska krusbär. Smak: Söt och fyllig krusbärssmak, med inslag av en ton citron.

Sockerfri

Krusbär Light

Vår fina krusbärsläsk - här i en variant helt utan socker för den som inte kan - eller vill - dricka socker. En frisk krusbärssmak som för tankarna tillbaka till barndomen. Passar till sommarpicnicen, barnkalaset eller som en rolig fördrink med en skiva kivi eller några frysta krusbär från sommarens skörd. Utseende: Klart ljusgrön, bubblig och fräsch! Doft: Pigg och fräsch med tydligt inslag av färska krusbär. Smak: Söt och fyllig krusbärssmak, med inslag av en ton citron.

Ny design

London Grape Tonic

Denna klassiker är nära besläktad med tonic water men innehåller grapefruktjuice istället för kinin. Vår Grape Tonic görs på svenskt betsocker som vi kokar själva, vilket gör den extra fyllig och god. Passar som tillbehör i diverse drinkar eller för sig själv med lite frysta bär eller en skiva grapefrukt och massor med is. Utseende: Ljust gulvit nyans. Delvis ogenomskinlig. Doft: Syrlig med tydligt inslag av grapefrukt. Smak: Sötsyrlig med tydligt inslag av grapefrukt. Viss beska.

Ny design

Passionsfrukt

En härligt exotisk passionsfruktläsk med 5% fruktjuice. Passar som ackompanjemang till ett fat med färska exotiska frukter, till efterrätter gjorda på exotisk frukt, t.ex. mousse eller glass. Utseende: Intensivt orange och bubblig. Viss fruktköttsfällning. Delvis ogenomskinlig. Doft: Syrlig med tydligt inslag av passion och en ton av apelsin. Smak: Sötsyrlig med tydligt inslag av passion och apelsin. Viss beska.

Säsongsvara

Påskmust

Säsongsbaserad klassiker. Hammars Påskmust bryggs enligt hemligt recept sedan 1930-talet.

Sockerfri

Påskmust Light

Hammars Påskmust bryggs enligt hemligt recept sedan 1930-talet. För första gången lanserar vi i år Hammars klassiker i sockerfri version.

Ny design

Päron

Vår Päronsoda har en fräsch smak av solmogna päron. Passar till smörgåstårta, kanelbulle och andra bakverk. Utseende: Bärnstensfärgad med mycket bubblor. Doft: Tydlig doft av mogna päron. Smak: En fräsch smak av solmogna päron. Lagom syra och lång eftersmak.

Ny design

Sockerdricka

Sockerdricka är en klassisk svensk läskedryck som funnits sedan 1800-talet. Idag lever den ett litet liv i skymundan med många tråkiga massproducerade varianter ute i handeln. Vår Sockerdricka görs på svenskt betsocker som vi kokar själva, vilket ger en fyllig och fantastisk smaksensation. Prova och känn skillnaden. Passar till glädje och kalas, stora leenden och fest. Med allt på ett kakbord eller med några frysta jordgubbar i. Utseende: Klar, bubblig och fräsch. Doft: Något syrlig doft av citrus. Smak: Söt och fyllig, med inslag av lite citrus.

Säsongsvara

Julmust

Hammars Julmust har bryggts sedan tidigt 1930-tal. En maltig kropp, med tydligt inslag av bränd karamell och julkryddor. En bra balans mellan syra och sötma, med en aning humlebeska ger julmusten dess distinkta karaktär. Lika livsnödvändig under vintersäsongen som julgran, julpynt och pepparkakshus.

Sockerfri

Julmust Light

Sockerfri version av vår klassiska Julmust. En maltig kropp, med tydligt inslag av bränd karamell och julkryddor. En bra balans mellan syra och sötma, med en aning humlebeska ger julmusten dess distinkta karaktär. Lika livsnödvändig under vintersäsongen som julgran, julpynt och pepparkakshus.

Ny design

Hammars Mineral Naturell

Ett klassiskt kolsyrat vatten.

Ny design

Hammars Mineral Citron/Lime

Klassiskt kolsyrat vatten med smak av citron och lime.

NYHET

Påskmust 2020

Vår prisbelönta påskmust - med "hemkokad" sockerlag i små omgångar - finns nu också i nya praktiska och lyxiga utföranden.

Påskmust Original
100 cl

Påskmust Original

Hammars Påskmust är en nära släkting till julmusten och har även den anor tillbaks till 30-talet. En maltig kropp, med tydligt inslag av bränd karamell och kryddor. En bra balans mellan syra och sötma, med en aning humlebeska ger julmusten dess distinkta karaktär.

Påskmust Original Glas
33 cl

Påskmust Original Glas

Här har vi vår otroligt populära påskmust i en lyxig mörk glasflaska. Perfekt att ställa på påskbuffén.

Påskmust Original Utan Socker
100 cl

Påskmust Original Utan Socker

Här har vi vår populära Påskmust i en helt sockerfri variant. En av de bättre lightdrycker vi testat om vi får säga det själva. Prova själva!