Vi har gjort livet lite festligare sedan 1904.

Hammars Bryggeri

Hammars Bryggeri grundades redan 1904 och är ett av Sveriges äldsta bryggerier. Idag produceras ett stort utbud av läsk, vatten och drycker av ciderkaraktär i flera olika smaker på ett småskaligt och hantverksmässigt sätt.

I Augusti 2016 gick vi in som nya ägare i bryggeriet, familjen Henrysson. Vi är glada att föra familjetraditionen vidare

Robert är - utöver ägare och styrelseordförande i Hammars - en mångsidig entreprenör - främst inom IT- och spelbranschen. Roberts morfar bodde länge i Hammar, där han hade en radioaffär, en mack och en kiosk. Så kärleken till Hammar med omnejd finns med sedan barnsben.

Sofi har 20 års erfarenhet av livsmedelsbranschen och har arbetat med flera stora svenska varumärken. Fokus har varit på konsumentinsikter, varumärkesstrategi, innovation, kommunikation och sortimentsstrategi

Tillsammans med vårt otroligt kunniga team på plats i Hammar; Anders, Ingalill, Stefan, Britt-Marie, Johannes, Annika, Jesper, Klas, Niklas och Paul; så har vi bara börjat resan mot att låta Hammars Bryggeri blomma ut. Vi lovar att ta hand om det småskaliga och hantverksmässiga, och varsamt lyfta fram det i alltifrån utseende på våra produkter till smaker och företagskultur.

Kontakta oss gärna, följ oss på Facebook, eller besök oss i läskfabriken i Hammar.

 

 

Vanliga frågor och svar

Hur många sorters läsk har ni?

I vår katalog finns alltifrån Bananläsk till Vichyvatten. Vi har ett stort antal drycker som vi erbjuder i olika förpackningsstorlekar. Vi tillverkar 31 sorters läsk och har sex sorters vatten i olika smaker, men säljer även ljus och mörk lättöl, svagdricka, samt ett fåtal andra stilla drycker.

Vad använder ni för sötningsmedel i er sockerfria läsk?

I våra lightdrycker använder vi aspartam som sötningsmedel. Vi använder det eftersom det är lätt att dosera och är 100-200 gånger sötare än vanligt socker. Livsmedelsverket menar att det inte finns några kända risker med att konsumera aspartam om man inte är drabbad av den medfödda sjukdomen fenylketonuri, PKU.

Källa: Livsmedelsverket

Varför finns inte alla era läsksorter i min lokala matvarubutik?

Varje butik väljer själva vilket sortiment de vill köpa från oss. Det bästa sättet att få varan till din butik är att tala direkt med din lokala handlare och be dem att köpa in produkten.

Jag dricker inte läsk. Det är ju bara flytande socker, inte sant?

Visst stämmer det att det behövs en del socker för att göra en traditionell god läsk. Men påståendet är ändå överdrivet och visar på en felaktig uppfattning om näringslära. Precis som med andra produkter med högt sockerinnehåll är läsk någonting man unnar sig och som det är bäst att njuta av med måtta. Därför är vår största flaska heller inte större än en liter.

Jag och mitt företag vill ha vårt eget vatten. Gör ni sånt?

Absolut! Hammars Bryggeri har kapacitet att erbjuda både vatten och läsk med private label av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser till både företag, föreningar och privatpersoner. Kontakta oss så tar vi reda på vilka volymer ni är intresserade av och vilka förutsättningar som krävs för att bäst hjälpa just er.

Jag vill börja jobba hos er. Har ni några lediga tjänster just nu?

I dagsläget letar vi efter en ny drifttekniker. Vi publicerar också löpande våra lediga tjänster på vår Facebooksida samt här på hemsidan. Du är självklart alltid välkommen att skicka en spontanansökan och din CV till info@hammarsbryggeri.se.