JULEN 2021

Äntligen dags för årets Julmust

Vår prisbelönta julmust - med "hemkokad" sockerlag i små batcher. I årets upplaga finner vi bekanta favoriter och även lite nyheter. Låt er väl smaka!

Vi har bryggt julmust sedan tidigt 30-tal, enligt hemligt recept som förts vidare i generationer. Resultatet blir en av de mest omtyckta musterna i Sverige. Smaken då? En maltig kropp, med tydligt inslag av bränd karamell och julkryddor. En bra balans mellan syra och sötma, med en aning humlebeska som ger julmusten dess distinkta karaktär. Lika viktig inför helgerna som julgran, julpynt och pepparkakshus.

2022 bjuder vi på våra favoriter Julmust Original och Julmust Utan Socker i alla format. Vi har letat fram de sista flaskorna av vår årgångsjulmust anno 2016 lagrad på svenska whiskyfat. Samt återkomsten av våra uppdaterade recept på våra två smaksatta julmuster. Något för alla helt enkelt.

Julmust Original 33 cl glas

Julmust Original 33 cl glas

Vår originalmust med recept från 30-talet i en vacker glasflaska med vår klassiska Jenny Nyström-tomte på etiketten. Perfekt att ställa fram på julbordet eller njuta av framför brasan en stilla stund på julaftonskväll.

Julmust Utan Socker 33cl
Nyhet

Julmust Utan Socker 33cl

Den sockerfria version av vår klassiska Julmust Original i vacker glasflaska kan njutas närsomhelst med gott samvete. Jul varje dag till och med "påska" helt enkelt!

Julmust Kardemumma 33cl glas
Nytt recept!

Julmust Kardemumma 33cl glas

En lite mer vuxen take på vår julmust, varsamt smaksatt med Kardemumma. Nu inne på sitt fjärde år, men i år med ett helt nytt recept med betydligt kraftigare toner av kardemumma än tidigare. Kryddigheten är påtaglig, utan att ta över. Vi hoppas att ni kommer att gilla uppgraderingen.

Julmust Apelsin 33cl glas
Nytt recept!

Julmust Apelsin 33cl glas

En lite mer vuxen take på vår julmust, varsamt smaksatt med Apelsin. Nu inne på sitt fjärde år, men i år med ett helt nytt recept. Vi har gått mot en lite juligare, fylligare toner av apelsin. Man kan hitta toner av torkat apelsinskal och karamelliserad frukt. "Nu smaker den som den gjorde i mitt huvud innan vi tog fram receptet" hälsar Robert Henrysson som ligger bakom uppgraderingen.

Julmust Whiskyfatslagrad årgång 2016
Sista flaskorna

Julmust Whiskyfatslagrad årgång 2016

I samarbete med prisvinnande Bergslagens Destilleri har denna must lagrats hela fyra år på whiskyfat av svensk ek. Begränsad upplaga.

Ny design

Julmust Original 1 liter

Vår klassiska julmust i en bekväm familjeflaska.

Ny design

Julmust Utan Socker 1 liter

Sockerfri version av vår klassiska Julmust Original i familjeflaska.

Se resten av vårt sortiment av läsk och tonics