Pressmeddelande 2023-07-04

Hammars Bryggeri – Årets företagare i Askersunds Kommun 2023

Hammars Bryggeris tonics fick framstående utmärkelser vid Gin & Tonic Festival, inklusive två "Best of" utmärkelser. Samtidigt blev bryggeriet också stolta mottagare av titeln Årets Företagare i Askersunds kommun.

Hammars Bryggeri – Årets företagare i Askersunds Kommun 2023

Under helgen deltog Hammars Bryggeri vid Gin & Tonic Festival och den årliga tävlingen "Gin & Tonic Awards Sweden". Bryggeriet fick lysande resultat och belönades med två "Best of" utmärkelser, vilket är den högsta äran inom respektive kategori, för sina produkter Tonic Original och Tonic Original Zero.

Hammars Bryggeri blev också stolta mottagare av utmärkelsen Årets Företagare i Askersunds kommun. Under ceremonin avslöjades denna ärofyllda utmärkelse av Anders Carlzon, ordförande för Företagarna i Askersund.

- Det är otroligt glädjande att vi fortsätter att få erkännande för vårt hantverk och dedikerade arbete genom de vunna priserna för våra tonics och utmärkelsen från Företagarna. Askersund har verkligen slutit upp bakom Hammars Bryggeri, vår familj och team. Jag är så stolt över vårt gäng som bor i Askersund och verkar på plats på bryggeriet idag. De gör verkligen allt för att vi skall lyckas på vår starka tillväxtresa. En utmärkelse som detta - och varje Askersundares klapp på axeln - är värt allt!, kommenterade Robert Henrysson, ordförande för Hammars Bryggeri.

Utmärkelsen Årets Företagare har en lång och stolt historia, med rötter som sträcker sig över 80 år tillbaka i tiden. Från mitten av 1980-talet har utmärkelsen firats på lokal nivå, och sedan 2007 har även en nationell vinnare utsetts. Utmärkelsen tilldelas företagare som utmärkt sig genom enastående prestationer inom sin kommun och fungerar som en inspirationskälla för andra företagare, oavsett bransch och verksamhetsområde.

Hammars Bryggeri fortsätter att demonstrera sin dedikation till kvalitet och nytänkande inom branschen. Deras framgångar vid Gin & Tonic Awards och utnämningen till Årets Företagare i Askersunds kommun bekräftar deras starka position och passion för att leverera enastående produkter.

Hammars Bryggeri grundades redan 1904 och är ett av Sveriges äldsta bryggerier. Idag produceras läskedrycker, drink mixers och mineralvatten på ett småskaligt och hantverksmässigt sätt i bryggeriets egna lokaler utanför Askersund. Bolaget omsatte under 2022 ca 23 miljoner kronor. Hammars Bryggeris produkter finns idag på barer, restauranger och utvalda butiker i alla de stora kedjorna i Sverige. Bolagets motto är ’Old Traditions – Young Attitude’.


För mer information:
Hammars Bryggeri: Anders Markstedt, VD. 0705-57 17 93,  anders@hammarsbryggeri.se
Läs mer på: https://www.hammarsbryggeri.se/ eller @hammarsbryggeri på Facebook och Instagram

Läsk utan socker når nya höjder - Hammars Bryggeri lanserar hantverksläsk på burk

05 June 2023

I takt med den ökande efterfrågan på sockerfria alternativ visar Hammars Bryggeri upp sitt Utan Socker-sortiment i nytt format. Tidigt i veckan delade Hammars Bryggeri med sig av spännande nyheter då de välkomnade Karlstad Dryckesfabrik till familjen. Förvärvet innebär en ökad produktionskapacitet, vilket nu möjliggör lanseringen av Hammars Bryggeris läsk på 33cl burk.

Hammars Bryggeri utökar sin kapacitet genom ytterligare förvärv

30 May 2023

Hammars Bryggeri tar ytterligare ett steg i att befästa sin position på premiumdryckesmarknaden genom att förvärva Karlstad Dryckesfabrik. Det Karlstadbaserade företaget grundades för bara ett par år sedan och har byggt en modern produktionsanläggning för fyllning av burkar i olika format.


Show more