PRESSMEDDELANDE

Hammars Bryggeri lanserar svensk hantverkstonic

Hammars Bryggeri lanserar nu en serie svenska tonics i butiker, barer och restauranger. Serien innefattar fyra tonics och en Club Soda.

Hammars Bryggeri lanserar svensk hantverkstonic

– Gin och tonic har fullständigt exploderat i Sverige och i hela världen under de senaste åren. Jag upptäckte premium gin och tonics på allvar under min tid på Winefinder. Det var då jag blev sittande med grymma mixologer och sommelierer på kvällarna och diskuterade. Och provade massor ;-), berättar Robert Henrysson, VD och ägare av Hammars Bryggeri.

Hammars Bryggeri har jobbat i över två år med utvecklingen av de nya dryckerna. Ett intensitv arbete som började i att hitta vår egen smakprofil. Grunden lades med Hammars Tonic Original – en torr bastonic med utpräglad beska. En balanserad tonic som passar perfekt till alla sorters gin, men som man lika gärna kan dricka som den är som ett vuxet alkoholfritt alternativ.

- Vi tycker att vi fick till grunden väldigt bra. Och vad beror det på då? Kompromisslöshet. Mycket tid och passion. Bara naturliga smaker. Vi kokar vår egen sockerlag på svenskt socker. Allt utvecklas och blandas i vår lilla fabrik i Hammar utanför Askersund, fortsätter Robert Henrysson.

Lanseringen innehåller också två smaksatta varianter. Pink Tonic har friskt grapefrukt som bas, sedan experimenterade vi med olika kickar till den härliga, pigga syran. Hibiskus ger en blommighet och samtidigt en fyllighet som överraskade oss. Sedan Lemongrass and Mint - det totala experimentet – en smakkombination som inte vi sett förut men som vunnit allas hjärtan.

Vi ville också att vår första range skulle innehålla den klassiska Club Sodan. Vi gick tillbaks och letade i våra receptböcker och hittade ett recept från 30-talet. Mineralsaltbalansen i det receptet – och vårt fantastiska vatten – är det vi nu baserat vår nya Club Soda på. Även här är det ett riktigt gott vatten för sig själv, men passar grymt att ha till en G&T med en syrupbaserad Tonic eller andra blandade cocktails. 

Slutligen Hammars Tonic Original Zero – en sockerfri premiumtonic som levererar en mycket bra smakbalans – utan kalorier. Detta har helt saknats på marknaden – fram till idag.

Lanseringen sker under September. Dryckerna finns i utvalda Coop-, ICA- och Hemköps butiker i mellan-Sverige, samt på ett antal barer i Stockholm, Örebro, Norrköping och Halmstad.

Årets bästa julmust – Hammars Julmust Kardemumma

06 December 2023

I Aftonbladets blindtest, där testpanelen inte visste vilken must de provade eller vilka sorter som ingick, imponerade Hammars Julmust Kardemumma med sin överraskande och lyxiga smakprofil. Testpanelen, bestående av elva personer, lovordade Hammars Julmust för dess balanserade och delikata kardemummasmak, vilken ansågs sticka ut och skapa en uppfriskande julupplevelse.


Show more