Tillväxtresan fortsätter

Hammars Bryggeri utökar sin kapacitet genom ytterligare förvärv

Hammar, 2023-05-30 – Hammars Bryggeri tar ytterligare ett steg i att befästa sin position på premiumdryckesmarknaden genom att förvärva Karlstad Dryckesfabrik. Det Karlstadbaserade företaget grundades för bara ett par år sedan och har byggt en modern produktionsanläggning för fyllning av burkar i olika format.

Hammars Bryggeri utökar sin kapacitet genom ytterligare förvärv

Hammars Bryggeri har sedan 1904 tillverkat hantverksmässiga drycker på glasflaskor. Idag representerar Hammars Bryggeri-familjen ett flertal olika varumärken; Hammars Tonics, Pop Art Craft Soda och Beer Studio. Tillsammans bildar dessa varumärken ett “House of Brands” med en stark vision att erbjuda en produktportfölj av ledande svenska småskaligt producerade hantverksläsk, prisbelönta tonics, björksav och hantverksöl. Alla med en gemensam nämnare – utomordentlig smak och kvalitet. 

Genom förvärv av Karlstad Dryckesfabrik AB utökar nu Hammars Bryggeri sin möjlighet att bredda portföljen till burk.

Karlstad Dryckesfabrik grundades för bara ett par år sedan och har byggt en modern produktionsanläggning för fyllning av burkar i olika format. Bolaget har producerat sina egna produkter och också fyllt åt andra företag. Karlstad Dryckesfabrik har en stark kapacitet och erfarenhet av att tillgodose behoven av högkvalitativa drycker för en rad kunder på den svenska marknaden. Möjligheterna är många - alltifrån alkoholhaltiga drycker, mixers, energidryck, öl och läsk kan alla blandas och fyllas i den moderna anläggningen.

- Det känns otroligt roligt att bli en del av Hammars Bryggeri med den energi och driv som präglar företaget, kommenterar Johan Hjälmerhag, medgrundare och styrelseordförande Karlstad Dryckesfabrik. Tillsammans kommer vi nu att arbeta för att maximera beläggningen och förbättra processerna i fabriken ytterligare - ett arbete där gänget i Hammars Bryggeri med sin erfarenhet kan tillföra mycket. Med gemensamma krafter kommer vi att välkomna nya kunder på den populära burkfyllningsmarknaden, fortsätter Johan Hjälmerhag. 

Burk står för över 40% av den totala försäljningen av drycker på den svenska marknaden (källa: Sveriges Bryggerier). Tittar man på marknaden för små format - ämnade för en person - så är burken totaldominant inom både öl och läsk. För Hammars Bryggeri - som hittills i princip endast erbjudit sina produkter på flaska - innebär detta alltså att en helt ny värld öppnar sig i form av att tillgängliggöra och sprida sina produkter.

- Förvärvet av Karlstad Dryckesfabrik ger oss en unik möjlighet att stärka vår närvaro på marknaden genom att lansera våra produkter på burk. Burkproduktionen ger oss förutsättningar att utveckla våra befintliga drycker och skapa samarbeten med nya varumärken. Vi ser fram emot att välkomna Karlstad Dryckesfabrik i Hammars Bryggeri-familjen och arbeta tillsammans för att erbjuda ännu fler högkvalitativa hantverksdrycker till våra kunder, kommenterar Anders Markstedt, VD på Hammars Bryggeri. 

Hammars Bryggeri AB genomför förvärvet av Karlstad Dryckesfabrik AB genom en kvittningsemission, villkorat godkännande vid den kommande bolagsstämman för Hammars Bryggeri AB.

Karlstad Dryckesfabrik kommer fortsätta att erbjuda legotillverkning åt andra varumärken och tillsammans med Hammars Bryggeri utveckla nya högkvalitativa dryckesalternativ. 

Hammars Bryggeri grundades redan 1904 och är ett av Sveriges äldsta bryggerier. Idag produceras läskedrycker, drink mixers och mineralvatten på ett småskaligt och hantverksmässigt sätt i bryggeriets egna lokaler utanför Askersund. Bolaget omsatte under 2022 ca 23 miljoner kronor. Hammars Bryggeris produkter finns idag på barer, restauranger och utvalda butiker i alla de stora kedjorna i Sverige. Bolagets motto är ’Old Traditions – Young Attitude’.


För mer information:
Hammars Bryggeri: Anders Markstedt, VD. 0705-57 17 93,  anders@hammarsbryggeri.se
Läs mer på:
https://www.hammarsbryggeri.se/ eller @hammarsbryggeri på Facebook och Instagram

Årets bästa julmust – Hammars Julmust Kardemumma

06 December 2023

I Aftonbladets blindtest, där testpanelen inte visste vilken must de provade eller vilka sorter som ingick, imponerade Hammars Julmust Kardemumma med sin överraskande och lyxiga smakprofil. Testpanelen, bestående av elva personer, lovordade Hammars Julmust för dess balanserade och delikata kardemummasmak, vilken ansågs sticka ut och skapa en uppfriskande julupplevelse.


Show more