Ett första förvärv

Hammars Bryggeri växer - förvärvar hantverksbryggeriet Beer Studio AB i Umeå

Hammar, 2023-01-26 – Hammars Bryggeri fortsätter resan mot att bli Sveriges ledande leverantör av premiumdryck och förvärvar det norrländska hantverksbryggeriet Beer Studio AB.

Hammars Bryggeri växer - förvärvar hantverksbryggeriet Beer Studio AB i Umeå

Hammars Bryggeri är det lokala hantverksbryggeriet vid Vätterns norra strand som utmanar de större aktörerna på marknaden. I över hundra år har det tillverkats drycker på plats i bryggeriet och de gamla hantverksmässiga metoderna lever kvar än idag, alltid med en stor passion för resultatet. 

Det senaste året har Hammars Bryggeri ökat sin omsättning med ca 28% från föregående år. I takt med bolagets tillväxt går Hammars Bryggeri vidare i sin “House of Brands”- strategi, där den egna ambitiösa säljkåren representerar andra kvalitetsproducenter som delar Hammars Bryggeris vision. Tidigare har bolaget kontrakterat säljuppdrag för externa varumärken, nu är det dags att ta nästa steg.

Beer Studio är ett prisbelönt hantverksbryggeri som med råvaror av bästa kvalitet finputsat gamla ölstilar och blandat nya fräscha drycker sedan 2013. I bryggeriet, som är beläget i ett före detta garage i Umeå, tillverkas numera öl, läsk och tonic inspirerade av musik och den vackra naturen i norra Sverige. Pop Art Craft Soda är bolagets läsk- och tonicserie med nyskapande spännande smaker såsom; Ingefära Lime, Blåbär, Lingon, och Hjortrongranat – alla tillverkade med fokus på kvalitet och med en kreativ design. Den ikoniska designen av Hjortongranat har en lokal anknytning och är skapad av den Umeåbaserade grafiska designern och läskfantasten, Marc Strömberg. 

- Genom att förvärva Beer Studio fortsätter vi vårt arbete med drycker inom premiumsegmentet. På Hammars Bryggeri jobbar vi med med hantverksmässiga produkter där smak och tradition är nyckelord, därför är det norrländska bryggeriet en perfekt match för oss. Beer Studio producerar i vårt tycke några av de bästa dryckerna som vi någonsin smakat i sitt segment. De har ett kompromisslöst angreppssätt och använder bara de bästa råvarorna till att skapa magiska drycker, kommenterar Anders Markstedt, VD på Hammars Bryggeri. 

Beer Studio AB förvärvas genom en kvittningsemission och bolagets ägare blir därmed nya delägare i Hammars Bryggeri AB. Bryggeriet kommer att  fortsätta att bedriva sin produktion i Umeå, och blir därmed en viktig port till norra Sverige för hela Hammars portfölj.


Från vänster: Anders Markstedt, VD, Hammars Bryggeri. Oscar Brändström, VD, Beer Studio. Klas Dahlberg, Styrelseordförande, Beer Studio.


- Att Beer Studio blir en del av Hammars Bryggeri gör att vi tillsammans blir starkare på marknaden med en bredare produktportfölj, med allt från öl, tonic och hantverksläsk till björksav. Tillsammans kan vi hjälpa och stärka varandra samt nå en större spridning i landet, där kvalitet från början till slut är grundpelaren. Hammars Bryggeris läsksortiment går hand i hand med vår Pop Art serie, vilket gör att vi nu kan erbjuda kunden hantverksläsk i alla dess former, kommenterar Oscar Brändström, VD på Beer Studio. 

Hammars Bryggeri grundades redan 1904 och är ett av Sveriges äldsta bryggerier. Idag produceras läskedrycker, drink mixers och mineralvatten på ett småskaligt och hantverksmässigt sätt i bryggeriets egna lokaler utanför Askersund. Bolaget omsatte under 2022 ca 23 miljoner kronor. Hammars Bryggeris produkter finns idag på barer, restauranger och utvalda butiker i alla de stora kedjorna i Sverige. Bolagets motto är ’Old Traditions – Young Attitude’.

För mer information:

Hammars Bryggeri: Anders Markstedt, VD. 0705-57 17 93,  anders@hammarsbryggeri.se
Beer Studio: Oscar Brändström, VD. 0702-88 26 65, oscar@beerstudio.se

Läs mer på:

https://www.hammarsbryggeri.se/ eller @hammarsbryggeri på Facebook och Instagram
https://www.beerstudio.se/ eller @beerstudio och @popartcraftsoda på Facebook och Instagram

Årets bästa julmust – Hammars Julmust Kardemumma

06 December 2023

I Aftonbladets blindtest, där testpanelen inte visste vilken must de provade eller vilka sorter som ingick, imponerade Hammars Julmust Kardemumma med sin överraskande och lyxiga smakprofil. Testpanelen, bestående av elva personer, lovordade Hammars Julmust för dess balanserade och delikata kardemummasmak, vilken ansågs sticka ut och skapa en uppfriskande julupplevelse.


Show more