Tonicnyhet från Hammars Bryggeri

Hammars Tonics lanserar prisbelönt Ocean Tonic – en smakupplevelse inspirerad av Medelhavet

Hammar, 2023-04-13Hammars Bryggeri, det lokala bryggeriet vid Vätterns norra strand, lanserar idag sitt senaste tillskott till sin breda serie av prisbelönta hantverkstonics – Hammars Ocean Tonic - Lemon and Citrus Thyme. Nytillskottet har redan tilldelats den mest prestigefyllda utmärkelsen - Master - i The Tonic & Mixer Masters 2023. 

Hammars Tonics lanserar prisbelönt Ocean Tonic – en smakupplevelse inspirerad av Medelhavet

Nyheten, Hammars Ocean Tonic, tillsammans med de välkända favoriterna Hammars Pink Tonic och Hammars Tonic Lemongrass and Mint, säkrade de högsta utmärkelserna i den internationella blindprovningen genomförd av dryckesbranschtidningen ‘The Spirits Business’.

Efter ett intensivt utvecklingsarbete för att hitta rätt smak som kompletterar bryggeriets bassortiment av prisvinnande tonics så är Hammars Ocean Tonic nu redo att segla ut i solnedgången. Smaken är skapad genom en perfekt kombination av frisk citrus och citrontimjan, en smakupplevelse som vill ta dig direkt till de turkosa vattnen i Medelhavet. Tonicens grund utgörs dock, precis som i alla andra Hammars Bryggeris drycker, av det kristallklara vattnet från Vättern och bryggeriets egenkokade sockerlag. 

-  Expertpanelen i The Tonic & Mixer Masters 2023 beskrev vår Ocean Tonic som frisk, syrlig och njutbar, med en perfekt balans av kinin. Vi håller helt med, säger Anders Markstedt, VD på Hammars Bryggeri.

Hammars Tonics är redan ett av Sveriges bäst säljande hantverkstonicsvarumärken. Med nya Hammars Ocean Tonic lanseras en tonic som skall fylla den kvarvarande luckan i sortimentet. Detta räknar bolaget med skall ge ytterligare marknadsandelar.

- Vi strävade efter att skapa en tonic som skulle vara mångsidig, men särskilt passa de moderna, stilrena ginsorterna som kanske mest förknippas med Italien och Spanien, men som definitivt finns här även i Sverige. Med lite lägre beska så släpper den verkligen fram smakerna i en mer fruktdriven gin, kommenterar Anders Markstedt

Hammars Ocean Tonic släpps idag i flertalet butiker. Hitta den och resten av Hammars Bryggeris sortiment i din lokala matbutik eller online. 

Hammars Bryggeri grundades redan 1904 och är ett av Sveriges äldsta bryggerier. Idag produceras läskedrycker, drink mixers och mineralvatten på ett småskaligt och hantverksmässigt sätt i bryggeriets egna lokaler utanför Askersund. Bolaget omsatte under 2022 ca 23 miljoner kronor. Hammars Bryggeris produkter finns idag på barer, restauranger och utvalda butiker i alla de stora kedjorna i Sverige. Bolagets motto är ’Old Traditions – Young Attitude’.


För mer information:
Hammars Bryggeri: Anders Markstedt, VD. 0705-57 17 93,  anders@hammarsbryggeri.se
Läs mer på http://www.hammarsbryggeri.se eller @hammarstonics på Facebook och Instagram.

Läsk utan socker når nya höjder - Hammars Bryggeri lanserar hantverksläsk på burk

05 June 2023

I takt med den ökande efterfrågan på sockerfria alternativ visar Hammars Bryggeri upp sitt Utan Socker-sortiment i nytt format. Tidigt i veckan delade Hammars Bryggeri med sig av spännande nyheter då de välkomnade Karlstad Dryckesfabrik till familjen. Förvärvet innebär en ökad produktionskapacitet, vilket nu möjliggör lanseringen av Hammars Bryggeris läsk på 33cl burk.


Show more