PRESSMEDDELANDE 2022-06-03

Hammars Tonics lanserar Limited Edition Tonic 02 – en co-lab med prisbelönta Norrbottens Destilleri

Hammar och Kalix, 2022-06-03 – Prisbelönta lokala bryggeriet Hammars Bryggeri släpper idag sin nya Limited Edition Tonic, nummer två i ordningen. Denna gång samarbetar de med Norrbottens Destilleri och skapar en smakresa genom ett somrigt svenskt landskap. Välkommen att prova Hammars Tonics Limited Edition 02 – Fresh Apple & Quince.

Hammars Tonics lanserar Limited Edition Tonic 02 – en co-lab med prisbelönta Norrbottens Destilleri

Hammars Tonics har under de senaste åren tagit en ledande position i den ständigt växande gin- och tonicboomen. Premiumtonicen från det lilla bryggeriet vid norra Vättern har belönats med flest internationella medaljer i de senaste två årens internationella provningar, och tonicen är en av de bäst säljande på den svenska marknaden.

Som en fortsättning på deras resa i att utforska smaker och kreativitet tillsammans med alla gin- och tonicälskare ute i landet släpptes förra året den första i en serie tonics med begränsad upplaga. Limited Edition 01 gjorde stor succé och blev snabbt populär hos bartenders och entusiaster runt om i landet.

Nu kommer Limited Edition 02 - Fresh Apple and Quince. Den bär Hammars Tonics signum i form av perfekt balans mellan beska och sötma och fullkomligt exploderar av somrig fräschör, friskhet från kvitten och fruktighet från mogna äpplen.

Tonicen är skapad tillsammans med Norrbottens Destilleri i Kalix. Norrbottens Destilleri tillverkar här Mountain Dry Gin – en fantastiskt gin med inspiration från den friska luften kring Kebnekaise. Björklöv, angelika och timutpeppar från Himalaya skapar här en komplex prisvinnande gin.

"Längtan till sommaren och att kunna träffas och fira igen ledde oss denna gång snabbt i tankarna till att hitta en somrig tonic som passade till Norrbottens Destilleris gin. Den skulle kännas som en luftig resa ned från de norrländska bergen och rakt igenom de lummiga äppellundarna och trädgårdarna i ett Sverige som öppnar upp och vaknar efter vinterdvalan," kommenterar Robert Henrysson, VD på Hammars Bryggeri.

Tonicen kommer att vara i fokus på sommarens stora gin- och tonicevenemang; Stockholm Gin Fest den 11 juni och Gin och Tonicfestivalen i Örebro den 1-2 juli. Båda evenemangen sponsras av Hammars Bryggeri, och på båda evenemangen står man sida med sida med Norrbottens Destilleri.

Dennis Bejedal – grundare och Master Distiller på Norrbottens Destilleri kommenterar ”Vi träffades för några år sedan och fann varandra direkt. Jag bjöd upp gänget från Hammars Bryggeri på en tur med snöskoter upp på berget för att grilla lunch. Det var -24 grader och kylan gjorde sig väl påmind uppe på det öppna bergslandskapet. Det är nog därför vi skapat en sån somrig kombination – som en kontrast.”

Hammars Tonics Limited Edition 02 släpps idag i utvalda butiker runtom i landet och finns tillgänglig över sommaren 2022.

Årets bästa julmust – Hammars Julmust Kardemumma

06 December 2023

I Aftonbladets blindtest, där testpanelen inte visste vilken must de provade eller vilka sorter som ingick, imponerade Hammars Julmust Kardemumma med sin överraskande och lyxiga smakprofil. Testpanelen, bestående av elva personer, lovordade Hammars Julmust för dess balanserade och delikata kardemummasmak, vilken ansågs sticka ut och skapa en uppfriskande julupplevelse.


Show more