Musten – ett måste

Nu när mörkret sakta lägger sig så lyser vi upp lite extra. Det är dags för julmust, Hammars stolthet.

Här har bryggts julmust sedan tidigt 30-tal. Vi tillverkar vår julmust enligt hemligt recept som förts vidare i generationer. En nypa extra av några alldeles speciella tillsatser till familjen Roberts originalrecept.

Upphälld – gärna i ett vinglas där aromerna får fritt spelrum – karaktäriseras Hammars julmust av en rejäl skumkrona och en härligt mörkbrun färg som för tanken till porter. Vackert och juligt med doft av ingefära, kanel och pomerans.

Smaken då? En maltig kropp, tydligt inslag av bränd karamell och julkryddor.  En bra balans mellan syra och sötma, med en aning humlebeska som ger julmusten dess distinkta karaktär.

I år har vi uppdaterat våra etiketter något, för att ni lättare ska känna igen julmusten från Hammar. Den älskade tomten är givetvis kvar, men vår egen logotyp syns nu mer tydligt. Från och med den här säsongen kan ni även avnjuta vår julmust i en 50 centiliters PET-flaska.

Det gäller självklart också Julmust Light.

Vi njuter den till all julens mat, eller bara som den är. Ett lika givet ackompanjemang till julen som bjällror, granar och paket.

God jul, och låt er väl smaka!

PS: Här kan ni hur det ser ut i fabriken när vi tappar Julmust Light.

Årets bästa julmust – Hammars Julmust Kardemumma

06 December 2023

I Aftonbladets blindtest, där testpanelen inte visste vilken must de provade eller vilka sorter som ingick, imponerade Hammars Julmust Kardemumma med sin överraskande och lyxiga smakprofil. Testpanelen, bestående av elva personer, lovordade Hammars Julmust för dess balanserade och delikata kardemummasmak, vilken ansågs sticka ut och skapa en uppfriskande julupplevelse.


Show more