Nu dansar Hammars Tonics in i alla Lidls butiker i Sverige

För några veckor sedan svarade Lidl på ett upprop i Expressen från Sveriges mindre livsmedelsproducenter om att få hjälp att nå ut under den svåra tid som Covid-19 skapat. Lidl bjöd in till möte i syfte att stödja svenska småföretagare inom mat och dryck. Ett urval av dessa har nu fått möjlighet att introducera sina varor i Lidls butiker.

Nu dansar Hammars Tonics in i alla Lidls butiker i Sverige

En av de första som Lidl skrev avtal med var Hammars Bryggeri. Familjebryggeriet vid Vätterns strand lanserade i slutet av förra året en serie hyllade Tonics som rönt stor uppmärksamhet på restaurangscenen. Bland annat finns de nu i sortimentet på Restaurant Franzén, Fotografiska och Hotell Dorsia i Göteborg. Hammars Bryggeri har jobbat i över två år med utvecklingen av de nya dryckerna.

Två av smakerna – den ”neutrala” Hammars Tonic Original och Hammars Pink Tonic Grapefruit och Hibiscus – lanseras i veckan i Lidls butiker över hela landet.

Lidl Sverige distribuerar idag produkter från runt 150 svenska leverantörer. Varor som håller hög kvalitet från svenska producenter. Våra tonics är framtagna för att vara det absolut bästa på marknaden. Naturligtvis i dina favoritdrinkrecept, men också som riktigt bra alkoholfria alternativ till festliga tillfällen. Genom att nå ut i Lidls närmare 200 butiker så ger vi nu alla i Sverige en möjlighet att få tillgång till riktig hantverksframställd tonic av högsta kvalitet, kommenterar Robert Henrysson, VD på Hammars Bryggeri.

- Hammars har varit på vår radar under en längre tid. Vi ser att dryckesbranschen är under stor förändring mot det lokala och närproducerade, och här har vi ett spännande företag som satsar på spännande smaker och naturliga råvaror. Det känner vi att vi vill visa upp för svenska folket, säger Malin Laurén, Inköpsdirektör Lidl Sverige.

Hammars Tonics finns i två smaker på alla Lidls butiker från och med vecka 20.

Årets bästa julmust – Hammars Julmust Kardemumma

06 December 2023

I Aftonbladets blindtest, där testpanelen inte visste vilken must de provade eller vilka sorter som ingick, imponerade Hammars Julmust Kardemumma med sin överraskande och lyxiga smakprofil. Testpanelen, bestående av elva personer, lovordade Hammars Julmust för dess balanserade och delikata kardemummasmak, vilken ansågs sticka ut och skapa en uppfriskande julupplevelse.


Show more