TONIC & MIXER MASTERS 2023

Rekordstort medaljregn över Hammars Bryggeris tonics i en av världens mest ansedda internationella blindprovningar

London, England 2023-04-03 – I lördags meddelade den internationella dryckesbranschtidningen The Spirits Business resultatet i ’The Tonic & Mixer Masters’ 2023: Hammars Tonics från Hammars Bryggeri överträffar de tidigare årens starka resultat med hela sex medaljer – varav tre Masters - tävlingens högsta utmärkelser. 

Rekordstort medaljregn över Hammars Bryggeris tonics i en av världens mest ansedda internationella blindprovningar

- Det är såklart otroligt glädjande att våra produkter uppskattas av en oberoende expertjury och att vi gör vårt bästa resultat hittills. Vårt fokus på att erbjuda fantastiska hantverksdrycker återspeglar sig helt klart i juryns bedömning, säger Anders Markstedt, VD på Hammars Bryggeri. 

The Spirits Business Masters är en av den globala dryckesindustrins mest ansedda branschtävlingar. En elitjury blindprovar internationella topproducenters drycker, bland annat i kategorierna gin, vodka och whisky men även tonic och mixers. 

Nyligen avgjordes den tredje upplagan av tävlingen för tonics och drink mixers. I år deltog ett tjugotal producenter från hela världen. De två tidigare åren har Hammars Bryggeri kammat hem fem medaljer, en för varje tonic. Även detta år prisas alla tonics, inklusive årets nyhet som lanseras om bara några veckor. Detta resulterar i att bryggeriet belönas med hela sex medaljer, varav tre med den högsta valören - Master. 

- Vi är verkligen stolta över resultatet och det är extra roligt att vår kommande nyhet redan innan lansering fått ett så starkt erkännande, fortsätter Anders Markstedt. 

Högst upp på prispallen, med varsin Master, finner vi; Hammars Tonic Lemongrass and Mint, Hammars Pink Tonic och hittills osläppta  Hammars Ocean Tonic. I årets tävling var Hammars Bryggeri ensam bland tonic-varumärkena att kamma hem högsta valören. Med tre masters i årets tävling är Hammars Bryggeri dessutom det enda tonic varumärket som belönats med så många Master-medaljer i en och samma tävlingsupplaga sedan tävlingen skapades. 

Med smaken i första rum tillverkar Hammars Bryggeri tonics och läskedrycker enligt gamla hantverksmässiga metoder. Det lilla bryggeriet kokar sin egen sockerlag och brygger alltid i små serier med Vätterns vatten som grund, precis som man gjorde vid starten för över hundra år sedan. Varje smak är ett resultat av månader av utveckling och ett gediget provningsarbete för att hitta den perfekta smaken.  

- Hammars prisvinnande tonics finns alla tillgängliga i dagligvaruhandeln. Där kommer du även hitta den kommande nyheten - Ocean, från och med mitten av april, avslutar Anders Markstedt. 


Hammars Bryggeri grundades redan 1904 och är ett av Sveriges äldsta bryggerier. Idag produceras läskedrycker, drink mixers och mineralvatten på ett småskaligt och hantverksmässigt sätt i bryggeriets egna lokaler utanför Askersund. Bolaget omsatte under 2022 ca 23 miljoner kronor. Hammars Bryggeris produkter finns idag på barer, restauranger och utvalda butiker i alla de stora kedjorna i Sverige. Bolagets motto är ’Old Traditions – Young Attitude’.
För mer information:
Hammars Bryggeri: Anders Markstedt, VD. 0705-57 17 93,  anders@hammarsbryggeri.se
Läs mer på http://www.hammarsbryggeri.se eller @hammarsbryggeri på Facebook och Instagram

Läsk utan socker når nya höjder - Hammars Bryggeri lanserar hantverksläsk på burk

05 June 2023

I takt med den ökande efterfrågan på sockerfria alternativ visar Hammars Bryggeri upp sitt Utan Socker-sortiment i nytt format. Tidigt i veckan delade Hammars Bryggeri med sig av spännande nyheter då de välkomnade Karlstad Dryckesfabrik till familjen. Förvärvet innebär en ökad produktionskapacitet, vilket nu möjliggör lanseringen av Hammars Bryggeris läsk på 33cl burk.


Show more