SWING Gin Experiences

Svensk Ultra-Premium Gin och Hammars Tonics på SWING by Golfbaren 29-30 september, 2023

'SWING Gin Experiences #1' är det första av flertalet evenemang som lyfter fram småskaliga ginproducenter som alla delar en passion för att skapa hantverksmässiga och karaktärsfulla drycker.

Svensk Ultra-Premium Gin och Hammars Tonics på SWING by Golfbaren 29-30 september, 2023

Hammars Tonics, den banbrytande svenska producenten av hantverksmässiga tonicprodukter, är stolta över att presentera "SWING Gin Experiences" – en unik upplevelse som ger möjlighet till att avnjuta den exklusiva svenska hantverksginen "Gintrilogi" från BrandStar Alliance. Detta exklusiva evenemang kommer att äga rum den 29-30 september på den eleganta och tidsenliga platsen SWING by Golfbaren och i eventrummet The Livingroom.

SWING by Golfbaren som är känd för sin tidlösa atmosfär tar besökarna tillbaka till 1920- och 1930-talets förbudstid i New York. Med fokus på extravagans och stilfullhet kommer SWING by Golfbaren att göra detta evenemang till något alldeles extra.

 • Tillsammans med de ginproducenter vi har valt ut, som alla står för en tydlig identitet och kärlek till att producera hantverksmässiga och karaktärsfulla drycker, skapar vi en spännande och exklusiv upplevelse där även vår fina svenskproducerade premium tonic kommer till sin rätt, säger Anders Markstedt, VD Hammars Bryggeri.

Evenemanget kommer att introducera gästerna till BrandStar Alliance, ett småskaligt företag som är kända för sina kraftfulla, balanserade och limiterade drycker inom kategorin ultra-premium. Ägarna Steven Kautzky Andersson och Catherine Engelbrekt kommer att erbjuda en provning av deras prisbelönta "Gintrilogi" och den lagrade "Vildkatt by Sweden," som enligt The Spirits Business tillhör en av världens allra finaste lagrade gin. • Det ska bli kul att träffa såväl nyfikna som inbitna dryckesentusiaster tillsammans med Hammars Tonics. Vi vill vara ett spännande inslag tillsammans med alla andra övriga duktiga och genuina producenter som är en del av Sveriges levande dryckeslandskap. Vi tar även med oss en helt ny produkt som extra bonus för vår dryckesprovning som vi har för avsikt att lansera längre fram.
  Steven Kautzky Andersson, BrandStar Alliance

 • Vi drivs av de genuina smakerna och det autentiska artisteriet när det kommer till att ta fram drycker av hög kvalitet. Med utgångspunkt från vår historia och kärlek till det småskaliga hantverket vill vi nyfiket och utforskande bidra med produkter som ska tilltala de som söker nya spännande dryckesupplevelser. Vi ser fram emot att presentera delar av våra exklusiva drycker och vi hälsar alla nyfikna och inbitna dryckesentusiaster varmt välkomna.
  Catherine Engelbrekt, BrandStar Alliance

 • Den kanske bästa och framför allt mest intressanta gin-serien jag har sett och druckit mig igenom! Steven Kautzky Andersson och Catherine Engelbrekt har tillsammans med spritmästaren och spritkemisten Solveig Sommarström utvecklat och skapat en fantastisk familj, med verkligt unika och säregna gin- och vodkasorter med rejäla fötter i den svenska sprithistorien, poängterar Michel Jamais, Internationellt erkänd och uppmärksammad dryckesexpert, sommelier och författare. 

 • Vi är väldigt glada att få besök av två svenska kvalitetsvarumärken och engagerade entreprenörer som verkligen erbjuder en "edge" inom sina områden. Kryddat med live-musik i våra privata rum på SWING by Golfbaren kommer det bli kvällar att minnas länge för både oss och våra gäster, kommenterar Hans Olofsson, världsmästare i Minigolf och grundare SWING by Golfbaren

Under evenemanget kommer även Steven Kautzky Andersson, tidigare grammisnominerad och internationellt uppmärksammad gitarristvirtuos, att underhålla gästerna med en tolkning av Jimi Hendrix med sitt hyllade band Cosmic Command.

För att göra upplevelsen ännu mer minnesvärd kommer det även finnas en specialdesignad Gin & Tonic speciellt komponerad för detta evenemang.

Tider för "SWING Gin Experiences #1":

 • Datum: 29-30 september, 2023
 • Tid: 20:00–24:00

"Gintrilogin" kommer finnas tillgänglig hela oktober på SWING by Golfbaren och olika aktiviteter kommer att ske kontinuerligt. Drop in i mån av plats. SAVE THE DATE och håll utkik för mer information inom kort.

För mer information om evenemanget, besök:
www.golfbaren.se/swing/ginexperience


För presskontakter och ytterligare information, vänligen kontakta:
Mediakontakt: SWING by Golfbaren Nathalie Olofsson
Telefon: 0708917426
E-post: nathalie@golfbaren.se 
Hammars Tonics: Hammars Bryggeri grundades redan 1904 och är ett av Sveriges äldsta bryggerier. Idag produceras läskedrycker, drinkmixers och mineralvatten på ett småskaligt och hantverksmässigt sätt i bryggeriets egna lokaler utanför Askersund. Bolaget omsatte under 2022 ca 23 miljoner kronor. Hammars Bryggeris produkter finns idag på barer, restauranger och utvalda butiker i alla de stora kedjorna i Sverige. Bolagets motto är ’Old Traditions – Young Attitude’. Vår premiumtonic har en range med 6 smaker: Original, Original Zero, Pink Grapefruit and Hibiscus, Lemongrass and Mint, Elderflower Power, Ocean Lemon and Citrusthyme samt Club Soda som mixer. 2023 vann Hammars Tonics tre masters (högsta valören) för Pink, Lemongrass and Mint samt den då hittills osläppta Ocean, i The Spirit Business blindtest.
Besök https://hammarsbryggeri.se/tonics för mer information.
BrandStar Alliance: BrandStar Alliance är ett småskaligt företag som specialiserar sig på ultra-premium gin och andra drycker. Deras passion för att producera unika och kvalitativa drycker har vunnit erkännande från bland dryckesentusiaster, finsmakare och samlare över hela världen. ”Gintrilogin” bestående av ENASTÅENDE Magnificent Gin, STJÄRNKLAR Starry Gin och SUPERMÅNE Supermoon Gin, samt deras lagrade gin VILDKATT BY SWEDEN har vunnit flertalet priser* globalt samt serveras på Wynn Palace, i Macau, som tilldelades sju Michelinstjärnor (fördelat på fyra av deras restauranger) förra året.
*Vildkatt by Sweden:
GOLD x 2 - The Spirits Business GLOBAL GIN MASTERS
MASTER - The Drinks Business WORLD GIN MASTERS, ASIA
Gintrilogin:
GOLD x 3 - The Drink Business WORLD GIN MASTERS, ASIA
GOLD x 2 & SILVER - The Spirits Business GLOBAL GIN MASTERS 
Besök https://brandstar.se för mer information.
SWING by Golfbaren: Sveriges bästa upplevelsekoncept inom minigolf, mat och dryck. Oavsett om du vill spela minigolf, njuta av en utsökt måltid eller bara uppleva den unika atmosfären, är SWING by Golfbaren platsen där minigolf och nöje möter elegans och historia. Besökare välkomnas till en oförglömlig tidsresa till 30-talets Amerika, mitt i hjärtat av Stockholm! Upplev “The Minigolf Experience"!
Besök https://golfbaren.se/swing och www.golfbaren.se/swing/ginexperience för mer information.

Årets bästa julmust – Hammars Julmust Kardemumma

06 December 2023

I Aftonbladets blindtest, där testpanelen inte visste vilken must de provade eller vilka sorter som ingick, imponerade Hammars Julmust Kardemumma med sin överraskande och lyxiga smakprofil. Testpanelen, bestående av elva personer, lovordade Hammars Julmust för dess balanserade och delikata kardemummasmak, vilken ansågs sticka ut och skapa en uppfriskande julupplevelse.


Show more